Забраняват пашата на 500 м от турската граница заради шапа
Забраняват пашата на 500 м от турската граница заради шапа / netinfo
Забраняват пашата на 500 м от турската граница заради шапа
36846
Забраняват пашата на 500 м от турската граница заради шапа
  • Забраняват пашата на 500 м от турската граница заради шапа

Със заповед на областния управител на Хасково Румен Данев се забранява пашата на животни на по-малко от 500 метра от турската граница, стана ясно след завършилото преди минути заседание на Областната епизоотична комисия. Освен това ще бъде засилен контролът от страна на Гранична полиция върху вноса на месо в страната.

На заседанието днес бе разгледана заповедта на земеделския министър от вчера, с която се забранява ловът и се затварят пазарите за продажба на животни на територията на потенциално застрашените области. Заповедта, заедно с допълнителните решения на Областната комисия, ще бъде препратена до всички кметове на общини в областта.

В проекторешение на Европейската комисия Хасковска област не е включена в категория "рискови", това каза шефът на РВМС в Хасково д-р Джамил Читов.

Засега от Граничния инспекционен ветеринарен контрол нямат точна информация кога ще започне дезинфекцията на леки и товарни автомобили, влизащи в страната от Турция.

Становищата на областния управител Румен Данев и шефа на РВМС д-р Джамил Читов след заседанието на Областната епизоотична комисия - в прикачения звуков файл: