Военните, работещи по строежа на граничната ограда не получават заплати
Военните, работещи по строежа на граничната ограда не получават заплати / netinfo
Военните, работещи по строежа на граничната ограда не получават заплати
70351
Военните, работещи по строежа на граничната ограда не получават заплати
  • Военните, работещи по строежа на граничната ограда не получават заплати

"При представяне на крайния вариант на проект за граничната ограда се оказа, че той е много по-сложен и, че само материалите за съоръжението ще струват над 8 млн.лв". Това коментира в Хасково министърът на отбраната Ангел Найденов. Той заяви че 50-те военнослужещи от инженерните части, които работят по съоръжението не получават трудони възнаграждения. Заплаща им се само за удължено работно време и за работа в почивен ден  

Министър Найденов посети военното поделение  в Хасково. Паметникът на десети родопски полк и паркът около него ще бъдат прехвърлени безвъзмездно на общината, съобщи министърът. Този военен имот е около 13 дка. За другите военни имоти с отпаднала необходимост ще се действа като първо се прави опит да се продадат, след това ще се обмисля безвъзмездното им предоставяне на общината, уточни министърът.

На територията на общината има 30 военни имота за седем от тях има направено искане от общината. „Въпреки че досега няма продажби не мисля, че няма интерес към имотите, така че на първи план поставяме евентуалните им продажби", подчерта министър Найденов. Чуйте го в приложения файл, първо с коментар по изграждането на граничната ограда: