Водният цикъл в Димитровград спря. 16 камери следят пасарелките
Водният цикъл в Димитровград спря. 16 камери следят пасарелките / DarikNews
Водният цикъл в Димитровград спря. 16 камери следят движението по двете пасарелки
73126
Водният цикъл в Димитровград спря. 16 камери следят движението по двете пасарелки
  • Водният цикъл в Димитровград спря. 16 камери следят движението по двете пасарелки

До края на август ще приключи т. нар. воден цикъл в Димитровград при възстановяване на плащанията по оперативна програма „Околна среда” в близките 10 дни, коментира днес кметът Иво Димов. Той се надява, че това ще се случи, за да може в септември разкопаните улици да бъдат асфалтирани и да не се създават транспортни затруднения при старта на новата учебна година. Към момента фирмата е спряла работа, тъй като задълженията към тях са вече над 5.5 млн. лв. и е непосилно да продължават, призна той. Според прогнозите му до края на тази година или най-късно първия месец на следващата трябва да е приключила напълно и работата по новия жп надлез, ремонтът на гарата и подлеза й. По линейния график на фирмата, която изпълнява мащабния проект, асфалтирането на надлеза е предвидено за края на октомври, а финалните работи по надлеза- за 16 декември, посочи днес Иво Димов и показа графика.

Водният цикъл в Димитровград спря 16 камери следят пасарелките
netinfo

Предстои в близките дни да бъде завършена и втората пасарелка в района на площад Стара Загора. След като неотдавна от асансьора на другата- в района на Неделен пазар, бе открадната видеокамерата за наблюдение от асансьора, днес кметът Иво Димов нагледно демонстрира работата на видеонаблюдението от 8 камери с директна връзка към полицията. На LED екран, монтиран за целта в средата на пешеходното съоръжение той показа, че те предават в реално време случващото се в асансьорите, по стълбите и по дължината му. С 8 камери ще бъде оборудвана и втората пасарелка.

Водният цикъл в Димитровград спря 16 камери следят пасарелките
netinfo

Призовавам хората да проявят гражданска съвест и отношение, тъй като двете съоръжения са на стойност близо 1 млн. лв., ползват се от всички хора и ако не пазим направеното, колкото и камери да монтираме, ще е напразно, каза той.

Водният цикъл в Димитровград спря 16 камери следят пасарелките
netinfo

 

След приключване на работите по новия надлез и ремонта на подлеза на практика димитровградчани ще имат 4 възможности за преминаване на релсите, а безконтролното им пресичане ще спре, тъй като от двете стани ще са монтирани шумоизолиращи стени, посочи още Иво Димов. Чуйте го в приложения файл.