Виновните за Черния Великден вече са в затвора
Виновните за Черния Великден вече са в затвора / DarikNews, Архив

Шофьорът Данаил Георгиев, който навръх Великден през 2011 г. уби шестима младежи и рани двама при жестоката катастрофа в Симеоновград и братовчед му Живко Желев, който му е дал колата, вече са затвора. Това потвърдиха за Дарик от окръжната прокуратура в Хасково.

Данаил Георгиев и Живко Желев са били изведени от домовете им в Симеоновград тази сутрин от съдебна охрана. Двамата изчакали в ареста близките им да съберат багаж, след което в 14.20 ч. са прекрачили прага на старозагорския затвор, където ще излежават присъдите си.

Преди седмица Върховният касационен съд остави в сила решението на Пловдивския апелативен: 12 г. затвор за шофьора Данаил Георгиев при първоначален общ режим и 7 г. за Живко Желев. Решението е окончателно и изпълнението му започна днес.

 

При жестоката катастрофа в Симеоновград в нощта на Великден през 2011 година, на път за църквата загинаха Яница Бойчева, Георги Георгиев, Евгени Атанасов, Красимир Марков, Мелин Зеид и Трифон Трифонов. Мария-Луиза Неделчева и Милен Жеков бяха ранени. Данаил Георгиев е шофирал опела с 1.3 промила алкохол в кръвта и скорост 126 км/час при позволени 50 км/час.