Великденски благотворителен базар започва в Димитровград
Великденски благотворителен базар започва в Димитровград / DarikNews, Архив

Традиционния Великденски благотворителен базар организира за 7-ма поредна година димитровградската фондация "Подари усмивка". Той стартира от днес и ще продължи на 15 и 16 април, от 10 до 18 ч., на централния площад в града. Със събраните от продажбата на великденски сувенири средства ще бъдат финансирани двете основни каузи на организацията- превенция на изоставянето на деца и подпомагане на самотни и многодетни майки.

Другата кауза на „Подари усмивка” е с мотото „Възможност за учене" и е насочена към провеждането на кандидатстудентски курсове за следващата учебна година на деца от институции, семейства с нисък доход, сираци и полусираци. 7 200 лв. е необходимата сума, пресметнаха от организацията.

 

Идеята е курсовете да се провеждат в Димитровград от университетски преподаватели - проф. Дамянова и проф. д-р Чернокожев от СУ "Св.св. Кл. Охридски" и преподаватели от катедрата по биология към Медицински университет- Пловдив, припомни Наталия Делчева от "Подари усмивка".

В изработването на сувенири за великденския благотворителен базар и тази година участват доброволци на фондацията, както и дневните центрове за деца и възрастни с увреждания.