Вазовци с поредните отличия от математически турнир
Вазовци с поредните отличия от математически турнир / DarikNews
Вазовци с поредните отличия от математически турнир
68553
Вазовци с поредните отличия от математически турнир
  • Вазовци с поредните отличия от математически турнир

С поредния успех се похвалиха на пресконференция днес математиците от димитровградската ПМГ "Ив.Вазов". От математическия турнир в Кърджали те се завърнаха с куп отличия, като преподавателят Йорданка Коджабашева отчете, че най-силно е било представянето на най-малките- петокласниците. Златни медалисти са спечелили Дани и Георги, а със сребърен е Дани Емилов. Шестокласничката Валя е трета в турнира, а Мария от седми клас е също със сребърен медал. Бронзово е отличието на Марио Каменов, със сребърни медали са Кристина Кирова и Милен Георгиев. С отлична оценка е и дванайсетокласникът Динко Петров, който благодарение на нея вече е приет за студент в ПУ "Паисий Хилендарски" и ТУ-Габрово.

 

Вазовци с поредните отличия от математически турнир
netinfo

Задачите в този турнир бяха общо 7, като 6 са с избираем отговор и една за решаване, информира преподавателят от гимназията Катя Чалъкова, която е и председател на местната секция на съюза на математиците. Тя съобщи и предстоящите до края на годината в Димитровград математически състезания и турнири, като отчете, че декември е наситен с подобни изяви.

Успехите на вазовци в такива турнири се дължат и на допълнителните часове в школите по математика, които учениците ползват в гимназията безплатно вече две години, припомни директорът на ПМГ "Иван Вазов" Илияна Славова. Чуйте още в приложения файл.