В Неохим- детски празник От Лазаровден до Великден
В Неохим- детски празник От Лазаровден до Великден / DarikNews

Празник за децата и внуците на заетите в "Неохим" организират днес там. Над 50 деца от различни възрасти, заедно със своите родители, баби и дядовци, дойдоха в залата за кетъринг, за да се включат в тържеството. Те бяха поздравени от директора "Маркетинг, стратегическо развитие и нови производства" Стефан Грънчаров.

В "Неохим" детски празник "От Лазаровден до Великден"
netinfo

Целта е децата да се запознаят по достъпен за тях и атрактивен начин с традициите и обичаите в дните преди един от най-големите християнски празници Възкресение Христово- Лазаровден, Цветница, Велики Четвъртък, информират от дружеството.

Ритуалите, свързани с Лазаровден, Цветница и Великден пресъздадоха съставите на читалище "Христо Ботев"- село Ябълково. Те показват на децата как да изплетат лазарски венец от върба и как техните баби и дядовци някога са боядисвали яйцата с подръчни средства и материали от природата- орехова шума, кромид лук, цвят от липа и др. В боядисването на великденски деца участват и децата, като всяко от тях получи специален сертификат и подарък- поставка и боички, за да приложат наученото днес и у дома, на Велики Четвъртък.