/ АПИ
В Димитровград стартира ремонтът на над 50 км от пътя Чирпан - Симеоновград
98054
В Димитровград стартира ремонтът на над 50 км от пътя Чирпан - Симеоновград
  • В Димитровград стартира ремонтът на над 50 км от пътя Чирпан - Симеоновград
Символична първа копка за чакания повече от 40 години ремонт на третокласния републикански път Чирпан-Симеоновград бе направена в димитровградския кв. "Марийно" от министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и кмета Иво Димов. Инвестицията е за близо 36 млн. лв., като средствата са по програма „Региони в растеж“.
 
50-километровата отсечка е разделена на три лота. Срокът за изпълнение на строителните работи е 15 месеца, като министър Нанков посочи, че не е изключено ремонтните работи да приключат и по-рано. Той посочи, че пътят Чирпан-Симеоновград е важен, тъй като се явява алтернативен маршрут на АМ „Марица“ и на път I-8 Поповица-Хасково, свързва областите Хасково и Стара Загора и по-думите му е третокласният път в най-тежко състояние.

Първа копка за ремонта на пътя Чирпан-Симеоновград
АПИ

Кметът на Димитровград Иво Димов припомни, че този ремонт се чака вече повече от 40 години и благодари на всички, съдействали той да се случи. Кметът бе категоричен, че макар и възложител да е АПИ, общината зорко ще следи за изпълнението на ремонтните работи.
 
Днес хората от трите димитровградски квартала, които неотдавна се събраха на протест заради лошата инфраструктура, не скриха радостта си, че стартира ремонтът на републиканския път. Много сме доволни, че най-после ни обърнаха внимание, защото този път наистина е в изключително лошо състояние. Дано и ремонтът бъде изпълнен качествено, коментираха те.
 
Предвидените дейности включват полагане на нова асфалтова настилка и възстановяване на отводняването на пътя. Ще бъдат монтирани нови ограничителни системи, пътни знаци и хоризонтална маркировка. В село Целина ще бъде изградена нова колекторна система за дъждовни води. Ще бъдат ремонтирани и 5 големи съоръжения – мостът над Стара река, мостът над река Меричлерска, тази над река Мартинка, както и още две съоръжения.

Водосвет отслужи архирейският наместник Георги Тодев, който пожела с Божията помощ ремонтът да бъде изпълнен качествено и в срок.