Димитровград, Три квартала на протест
Димитровград, Три квартала на протест / Дарик радио, Хасково
Предстои първа копка за ремонта на пътя Чирпан - Симеоновград
98004
Предстои първа копка за ремонта на пътя Чирпан - Симеоновград
  • Предстои първа копка за ремонта на пътя Чирпан - Симеоновград
Първа копка на дългоочаквания ремонт на пътя Чирпан – Симеоновград,  който минава през димитровградските квартали от Ляв бряг Черноконево, Марийно и Вулкан, предстои в началото на следващата седмица. Това съобщи днес кметът на Димитровград Иво Димов в края на заседанието на местния парламент. Той покани съветниците да присъстват на церемонията, която засега е планирана в понеделник- 2 юли, от 11 часа, до спирка "Бейрут".

Неотдавна там жители на трите квартала протестираха заради лошата инфраструктура. "Радостен съм , че стигнахме до тук. Ще настоявам рехабилитацията на пътя да започне от квартал ""Марийно", за да може до зимата да бъде положена първата основна настилка по определения за ремонт участък", каза кметът на Димитровград. Чуйте го в приложения файл.

Договорите с избраните изпълнители на основния ремонт за 35 км от републиканския път, включени в 3 лота, бяха подписани преди дни. Ремонтите се финансират от програмата „Региони в растеж” и са на обща стойност близо 36 млн. лв., а срокът за изпълнение е 15 месеца, съобщиха от АПИ.

Предвидените ремонтни дейности на третокласния път включват полагане на нова асфалтова настилка, възстановяване на отводняването му, изграждане на нова колекторна система за дъждовни води в село Целина, монтиране на нови ограничителни системи, пътни знаци и хоризонтална маркировка, както и рехабилитация на 5 големи съоръжения – мостът над р. Стара река при 13-ти км, мостът над река Меричлерска при 35-ти км, мостът над река Мартинка при 42-ри км, както и съоръжения при 43-ти и 54-ти км.