Увеличават кметските заплати в димитровградско?
Увеличават кметските заплати в димитровградско? / DarikNews, архив
Увеличават кметските заплати в димитровградско?
56609
Увеличават кметските заплати в димитровградско?
  • Увеличават кметските заплати в димитровградско?

Увеличение в заплатите на кметовете на населени места от димитровградско, считано от 1 септември, предлага общинският кмет Иво Димов в докладна записка до местния парламент. На пресконференция днес председателят му Стефан Димитров подкрепи това, като съобщи че под такова искане са се подписали 8 от управляващите селата. В зависимост от населението им те да получават между 500 и 800 лв., като най-ниското възнаграждение- 585 лв. е за кмета на село Добрич, а най-високото- 800 лв. за тези на Меричлери, Крепост, Черногорово и Скобелево, гласи проектът за решение в докладната записка. Нормално е предвид увеличението на тока и поскъпването на живота тези кметове, както и на един по-следващ етап заетите в бюджетната сфера в общината да получават достойни възнаграждения за труда си, категоричен бе днес председателят на общинския съвет Стефан Димитров.

Икономическата комисия ще инициира за целта среща със синдикатите, които необяснимо за мен не отправят такива искания, съобщи още той.

Идеята за окрупняване на ВиК-дружествата и вероятността димитровградското да премине към това в Хасково, което води след себе си увеличение в цената на водата с над 1 лв., коментира още той. Чуйте го в звуковия файл.