Учредиха Национален съюз на бившите полицаи
Учредиха Национален съюз на бившите полицаи / DarikNews

Национален съюз на бившите служители от системата на МВР бе учреден днес следобед в Хасково. Във форума участваха 84 бивши полицаи от цялата страна. За събранието пристигна и бившият шеф на пожарната Кирил Войнов.

Основната цел на новата формация, според приетия днес устав, е да подпомага МВР, както и социалната адаптация на служителите му при напускане на системата, коментира председателят на инициативния комитет за учредяването полк. Динчо Иванов, който е бивш началник щаб на Националната полиция.

15-членен управителен съвет на гражданското сдружение избраха днес бившите полицаи. Негов председател е бившият криминалист от София и полковник от резерва Христо Величков. Първите стъпки, които  ще предприемем, са да започнем създаването на структури във всички по-големи градове на страната, както и да потърсим среща с министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, за да му предложим нашата помощ в борбата с пръстапността, коментира веднага след като бе избран за председател на съюза Христо Величков.  Той и колегите му подкрепят днешния протест на полицаите.

Гости на форума бяха заместник-кметът на община Хасково Кирил Керанов, който е бил заместник шеф на окръжната следствена служба и началникът на РПУ- Хасково главен инспектор Николай Бакърджиев.