Ученически духов оркестър ще сформират в община Димитровград
Ученически духов оркестър ще сформират в община Димитровград / DarikNews, архив

Общински ученически духов оркестър предстои да бъде сформиран в Димитровград до края на годината. Днес това бе една от темите на работна среща, която кметът на общината Иво Димов проведе с директорите на учебни и детски заведения. В срещата участваха експертът „Образование” Антоанета Шаркова и диригентът на Забавно-духов оркестър Димитровград Доцо Вътков.  Заниманията с децата в ученическия оркестър ще се водят в училище „Васил Левски”, което разполага с необходимите за целта зали, от преподавателите Красимир Чанов и Коста Арнаудов, поясни Доцо Вътков. Направени са постъпки и са осигуряване на необходимите музикални инструменти. Съдействие от директорите  да насочат ученици на възраст от пети до осми клас с подобни интереси, поиска още той. И призна, че се е амбицирал да бъде сформиран подобен младежки оркестър, след като в Димитровград гостува такъв от сръбския едноименен град.

В работната среща по-късно се включиха и представители на районното управление на полицията по темата за безопасността на движение и необходимите стъпки за осигуряването й на територията на община Димитровград по отношение на децата и учениците.

За месец на пътната безопасност е обявен ноември и община Димитровград организира поредица инициативи, припомни Антоанета Шаркова. В детските заведения чрез занимателни игри, картинки и викторини се представят правилата за безопасно движение по пътищата. Инициативата бе подета от представители на Общинския ученически парламент и обхваща всички детски градини в Димитровград, като за целта е изготвен и съответния график.