Тони и Валери чакат бебе след 9 години и 9 опита ин витро
Тони и Валери чакат бебе след 9 години и 9 опита ин витро / Личен архив на сем. Стефанови
Тони и Валери чакат бебе след 9 години и 9 опита ин витро
92124
Тони и Валери чакат бебе след 9 години и 9 опита ин витро
  • Тони и Валери чакат бебе след 9 години и 9 опита ин витро

На Антоновден гостуваме в дома на едно от най-щастливите димитровградски семейства- Антоанета и Валери Стефанови, които в средата на март ще станат родители. Техният дълго очакван син е на път след 9 години и 9 опита ин витро. На година- опит, надежда, разочарование, болка и нови сили да продължим, разказва днес Антоанета. Тя няма да празнува шумно, защото по препоръка на лекарите трябва да се пази много. Но казва, че душата й ликува, защото за първи път на този ден в семейството са трима.

В този дълъг път към сбъдването на нашата мечта ни помогнаха много човеци, институции и организации и на всички тях сме благодарни и няма да спра да го повтарям, припомня Антоанета. И си спомня за благотворителната кампания „Дари Рождество!“ през 2012 г., част от която бе и Дарик. Тогава трудно се преборихме със себе си да споделим болката си на глас и да поискаме помощ и подкрепа от хората, но никога не съм съжалявала, защото получихме толкова много доброта, която вярвам, че ни даде сили да продължим, разказва Тони.

Тони и Валери чакат бебе след 9 години и 9 опита ин витро
netinfo

Кампанията провокира димитровградския местен парламент да учреди общински фонд „Ин витро“ и приеме правилник за работата му, като Антоанета и до днес е член на комисията, която разпределя средствата. Имаме родени вече 3 бебчета на двойки, финансирани от фонда, като семействата, които кандидатстват, всяка година се увеличават, разказва тя.  Междувременно Тони стана и координатор на „Искам бебе“. Участваше активно във всички благотворителни инициативи, които бяха организирани по различни поводи в Димитровград. За 9-я, щастлив, както го наричат, опит ин витро, им помагат „Майки за донорство“, към които също не пестят благодарности.

Заедно с Валери признават, че не са болезнено суеверни. Тони споделя радостта си с близки и в социалната мрежа. Във всички години на очакване много се радвах, когато виждах, че някое семейство с подобен на нашия проблем, е на път да се сдобие с детенце, това ме мотивираше да продължа да вярвам и да се боря, затова сега също не крия щастието си, разказва тя. Разчита най-много на Валери, който изцяло е поел грижите за нея и дома. Работи, като военен и пътува до Стара Загора, но казва, че всяка свободна минута е до съпругата си.

Не мога да изляза навън и гледам снега само през прозореца, но това е най-щастливата ми зима, категорична е Антоанета. И признава, че малко се страхува, ако се наложи в подобно време по спешност да пътуват за Пловдив, където ще се роди детето. Да удържим до 20 февруари и … вече ще можем да бъдем малко по-спокойни в очакване да гушнем нашето щастие , признават двамата. Чуйте звуковата картина.