30 000 лв. в общински фонд Ин витро на Димитровград за 2016 г.
30 000 лв. в общински фонд Ин витро на Димитровград за 2016 г. / Darik News, архив

С 5 000 лв. повече ще разполага през 2016 г. общинският фонд „Ин витро” в Димитровград, чийто председател остава Катя Панева. Местният парламент прие за финансиране на ин витро процедури на семейства с репродуктивни проблеми в бюджета да бъдат заделени 30 000 лв. Сумата ще се разпределя по равно за всяко полугодие, като се финансират и процедури по донорство.

До края на календарната година обаче, двойките ще трябва да представят фактура в оригинал за изпълнената процедура. Ако не спазят това условие, ще трябва да  върнат в пълен размер получената от фонда сума. За целта те ще попълват специална декларация, която ще е част от документацията за кандидатстване пред общинския „Ин витро”.

Междувременно традиционния си вече Коледен благотворителен базар организират от фондация "Искам бебе" в Димитровград за трета поредна година. Той ще бъде открит утре- 19 декември, пред аптеката на бул. Трети март № 2 от 10 ч. и ще продължи до 16 часа, както и в същия времеви интервал в неделя. Сувенирите за базара са изработени от доброволци, както и от възпитаниците на детското еко ателие "Арт Атак" към общинския Детски и младежки център в Димитровград, с ръководител Светла Билярска. Изненадите продължават- момичетата от Любимец, Свиленград и Варна се присъединяват в подкрепа на двойките от Димитровград и също изпращат сувенири за базара, съобщи координаторът на фондацията за общината Антоанета Стефанова, която е член и на местния фонд „Ин витро”.