Ден на доброто в Димитровград и с. Каснаково с Искам бебе
Ден на доброто в Димитровград и с. Каснаково с Искам бебе / Darik News, архив

Ден на доброто организира днес в Димитровград фондация "Искам бебе" и кметът на село Каснаково Тодор Атанасов. От 10.30 часа в църквата „Св. Димитър” ще бъде отслужен молебен за всички чакани и родени бебета. Половин час по-късно- в 11.00 ч., в черпилня "Татко Барба" е насрочена среща-разговор за това как можем да участваме в сбъдването на мечтата за бебе с гостите - Радина Велчева, която е създател на фондация "Искам бебе", психологът към фондацията Красимира Иванова, Мариела Куртева, Виктория Димитрова и Валя Попова от фондация "Майки за донорството", Мария Георгиева - психолог и Екатерина Атанасова - социален работник към Центъра за обществена подкрепа в Димитровград. Ще се включат и йога инструкторът Даниела Русева, създателката на „Домашно сладкотворчество” Мариана Тодорова, Велина и Даниел, които са собственици на био магазин.

От 17.00 часа днес е организирана разходка до с. Каснаково, където ще е и традиционният за „Искам бебе” благотворителен базар "Ангелска ЧУДОтворителница". Маг Theos с Magic Show ще представи фокуси за малки и големи. За пътуването до с. Каснаково е организиран превоз със 17-местен бус, който в 16.30 ч. тръгва от паркинга пред спортната зала в Димитровград. Инициативата подкрепят и от димитровградския мотоклуб "Викингите".

Ден на доброто в Димитровград и с Каснаково с "Искам бебе"
netinfo

 

Подготвили сме и още изненади. Заповядайте да споделим един добротворен ден, призовават организаторите от „Искам бебе”, чийто координатор в общината е Антоанета Стефанова- жената, за чиято процедура ин витро през 2012 г. бяха събрани 8 000 лв. с благотворителната кампания „Дари Рождество!” След нея бе създаден и общинският фонд „Ин витро”, а Антоанета Стефанова стана координатор на „Искам бебе” и бе включена в комисията, която разпределя средствата от общинския фонд, който функционира от 2013 г. Сред получилите помощ е и кметът на село Каснаково Тодор Атанасов. Преди по-малко от година, след 12 години чакане и 5 неуспешни опита ин витро в Испания, със съпругата му вече се радват на дъщеричката Ивана. Знам колко е трудно и през какво преминава едно семейство, за да се сдобие с рожба ин витро, затова безрезервно подкрепих тази кауза, разказа Тодор Атанасов.