Събраха парите за димитровградската кампания Дари Рождество!
Събраха парите за димитровградската кампания Дари Рождество! / Darik News, архив

Вече е събрана обявената първоначално сума от 8000 лв. за започване и осъществявяване на процедурата ин витро за семейството на Тони и Валери Стефанови от Димитровград в благотворителната кампания "Дари Рождество", съобщи преди минути председателят на местната фондация Наталия Делчева. Необходимите за оформяне на крайната сума 2 500 лв. са били преведени по дарителската сметка от пловдивско семейство, с което се е свързал кметът на община Димитровград Иво Димов, информира Делчева.

Водих разговори със семейството на изпълнителния директор на пловдивския панаир г-н Иван Соколов и те се ангажираха да помогнат, коментира за "Дарик" кметът Димов, който благодари на сем. Соколови за щедрия и милосърден жест.

Кампанията "Дари Рождество!" стартира в Деня на християнското семейство 21 ноември с благотворителен рок-концерт, от който с билети и урни за дарения бяха събрани 3505 лв. Билети на стойност 295 лв. откупиха дамите от местния Инер уил клуб и техните гости на благотворителен бал в средата на ноември. Приятели и съмишленици продължиха да внасят различни суми по сметката и в дарителски кутии на различни места в града. 838.80 лв. за целта събра на коледното си парти коалиция "Да за Димитровград". 360 лв. бяха даренията от общинската администрация и заетите там, информират от фондация "Подари усмивка".

До края на седмицата ще бъдат събрани и отворени всички кутии за дарения, поставени на различни места в Димитровград и ще бъдат обявени сумите от тях. Според желанието на Антоанета и Валери Стефанови всички средства над необходимите им за ин витро процедурата 8000 лв. ще бъдат дарени на фондация „Искам бебе", която подпомага семейства с репрудуктивни проблеми.

Междувременно кампанията "Дари Рождество!" стана причина местният парламент на Димитровград да приеме единодушно на последната си за 2012 г. сесия правилник за финансово подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми от общината. Антоанета Стефанова бе включена в комисията, която съгласно решението до 10 януари трябва да е готова със становище за конкретната сума, с която общинският фонд "Ин витро" на Димитровград ще разполага през 2013 г.