Съдът остави в ареста четиримата, обвинени в трафик на хероин
Съдът остави в ареста четиримата, обвинени в трафик на хероин / netinfo

Хасковският окръжен съд постанови днес най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на четиримата мъже, задържана преди дни от служители на сектор БОП - Хасково и обвинени в трафик на хероин. Съдът реши, че е налице обосновано предположение, че Красимир Костадинов и братята Николай, Тони и Костадин Мирчеви са извършители и че има опасност от извършване на други престъпления от тях, както и вероятност да се укрият от правосъдието.

Преди няколко дни хасковските антимафиоти, съвместно със свои колеги от Велико Търново, Пловдив и Кърджали, са задържали четирима мъже. Операцията е стартирала на 2-ри март около 18 часа, когато на ГКПП "Капитан Андреево" е бил спрян за проверка от полицейските служители лек автомобил КИА, шофиран от 38-годишен мъж от Лясковец. Последвал е щателен митнически преглед, при който е бил установен специално пригоден двоен тайник под багажника на колата. Открити били 16 пакета с неправилна форма, съдържащи общо 8,48 кг прахообразно вещество, реагиращо при полеви наркотест на хероин, и скемиращо устройство.

В хода на оперативно-издирвателните действия били установени и останалите трима мъже - двама пловдивчани на 49 и 51 години и 37-годишен кърджалиец, съпричастни към осъществената контрабанда на наркотика в момент на подготовка за нов трафик на наркотици в посока Италия. Според антимафиотите се касае за международен канал за трафик на наркотици и скемиращи устройства за страни от Европейския съюз.

Днешното решение на Хасковския окръжен съд подлежи на обжалване в 3-дневен срок пред Апелативния съд в Пловдив.