Община Димитровград с 32-метров трикольор
Община Димитровград с 32-метров трикольор / Дарик радио-Хасково
Общинският съвет на Димитровград заседава днес. 21 са докладните, включени в дневния ред, като има и 3 допълнителни. Едната от тях е предложение средното училище по изкуствата „Васил Левски“ да бъде трансформирано в основно, поради намалелия брой ученици.

Присъждане на специалните награди „Деец на културата“ и „Учител на годината“ са също сред акцентите в дневния ред. Имената на избраните от съответните комисии са записани с инициали в докладните записки.

Промени в наредбите за обществения ред и местните данъци и такси ще разглеждат също димитровградските съветници, както и кандидатстване на общината за кредит от фонд ФЛАГ за финансиране на допустими разходи за изпълнение на проекта за обновяване на дворовете и материалната база в 6 училища.

Утвърждаване на новия управител за общинския медицински център д-р Милева, която спечели конкурса, на финансовия отчет от центъра и общинската болница включва още проекта за дневен ред на сесията в Димитровград, която започва от 9 ч. в зала „Гроссето“.