Социалното предприятие в Димитровград празнува 1 година работа
Социалното предприятие в Димитровград празнува 1 година работа / Социално предприятие-Димитровград

1 година реална работа след приключване на проекта, по който бе създадено, отбелязва днес социалното предприятие в Димитровград. По този повод там е организирано и тържество, в което с програма ще участват от детските заведение в града. От предприятието отправят покана и към всички граждани, които проявяват интерес да се запознаят отблизо с дейността му, съобщи ръководителят Магдалена Ванчева.

Социалното предприятие бе създадено през ноември 2009г., когато община Димитровград стартира изпълнението на пилотен проект „Повишаване на жизнения и социален статус на лица от уязвими групи, чрез създаване на на социално предприятие". Безвъзмездната финансова помощ по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" бе в размер на 162 828 лв., а продължителността- 16 месеца. Официалното откриване на предприятието към СУПЦ бе през юли 2010 г. и 22 потребители от уязвими групи започнаха обучение, за което получиха удостоверения по специалностите „Ремонт на битова техника" и „Шивачество".

Социалното предприятие в Димитровград празнува 1 година работа
netinfo

От началото на март миналата година бе осигурена трудова заетост на 16 потребители, а на останалите 6 бе предложена работа в частни фирми. След приключването на проекта  от направление „Шивачество" започнаха изработка на възглавници, спално бельо и покривки за детските заведения в общината, а от направление „Ремонт на битова техника" работят с граждани и домашния социален патронаж, като извършват ремонтни услуги в домовете на потребителите му.

Социалното предприятие в Димитровград празнува 1 година работа
netinfo

За националния празник 3 март миналата година социалното предприятие уши 620 знамена, по поръчка на общината, които украсиха централните булеварди. Дело на предприятието са и екочантите с логото на димитровградския пазар, изработени в 4 цвята и над 3 000 броя. Тази година социалното предприятие направи и мартеницата-гигант, украсила 14-етажната сграда на общинската администрация.