Потвърдиха постоянния арест на обвинения за побоя на възрастния мъж

Почина мъжът, който беше жестоко пребит в димитровградското село Странско, съобщиха от прокуратурата. 

Предполагаемият автор на престъплението 18-годишният Делчо Димитров вече получи най-тежката мярка "постоянен арест", но във вторник го обжалва.

Оставиха в ареста задържаното момче за побоя на възрастния мъж в Димитровградско

На 2 април Димитров и негов малолетен приятел гостували в дома на Филчо Филев. Избухнал безпричинен скандал, при който Димитров нанесъл побой на домакина, който след това е приет с опасност за живота в хасковската болница, а в понеделник е починал, стана известно на делото.

Сега предстои прокуратурата евентуално да преквалифицира обвинението от "причиняване на средна телесна повреда" в "убийство" след съдебномедицинска експертиза, която да установи евентуална причинно-следствена връзка между побоя и настъпилата смърт, поясниха от държавното обвинение.

Съдът взе под внимание обременено съдебно минало на обвиняемия, сочещо висока степен на обществена опасност. В подкрепа е и обстоятелството, че престъплението, за което е привлечен, е извършено при условията на повторност.

Относно опасността обвиняемият да се укрие са и събраните данни, че той не е трудово ангажиран и е с неустановено трайно местоживеене, както и това, че деянието е извършено в изпитателния срок, са други от мотивите на съда.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

Николай Грудев/БТА