Ще монтират киоски за Светилището на нимфите и Афродита
Ще монтират киоски за Светилището на нимфите и Афродита / Darik News, Архив
Ще монтират киоски за Светилището на нимфите и Афродита
67131
Ще монтират киоски за Светилището на нимфите и Афродита
  • Ще монтират киоски за Светилището на нимфите и Афродита

Кредит от фонд „ФЛАГ” за реализацията на проекта, с който Светилището на нимфите и Афродита край с. Каснаково да се превърне в атрактивна туристическа дестинация, ще иска община Димитровград. Това се наложило заради непредвидения в бюджета за тази година разход от 500 000 лв., с които трябваше да се изплати дългът на болницата „Св. Екатерина” към местна строителна фирма. Така на практика в края на годината общината останала без средства за реализацията на проекта, който се изпълнява вече 2 години и трябва да приключи на 15 януари. Това обясни по време на обществено обсъждане за кредита заместник-кметът Росен Кузев.  Макар и в обявата за обсъждането да бе записано, че ще искаме от „ФЛАГ” до 420 000 лв., след анализ и предварително съгласуване сумата, за която ще кандидатстваме е 341 000 лв., уточни той. Чуйте го в приложения файл.

Ще монтират киоски за Светилището на нимфите и Афродита
netinfo

По проекта предстои да бъдат завършени рехабилитацията на пътната отсечка до с. Каснаково, на туристическата пътека и велоалея до манастира „Св. Богородица” в село Добрич, консервацията и реставрацията на римската вила, закупуване на 10 велосипеда, на информационни киоски- компютърни терминали за обществен достъп, създаване на филм и музикално-поетичен спектакъл, издаване на брошура с диск, идване на туроператори и назначаване на трима служители- двама екскурзоводи и един аниматор, обучени по проекта.

Проектът стартира преди 2 години, но на два пъти беше прекъсван по причини, които не зависят от общината. На практика бе възобновен от 8 август тази година, обясни още заместник-кметът Росен Кузев. Ръководител на проекта е вече народният представител Владимир Митрушев, който преди това бе заместник-кмет на община Димитровград.