Селски кмет улови 20-килограмов сом. Ще го дарява на премиера
Селски кмет улови 20-килограмов сом. Ще го дарява на премиера / Община Димитровград

Кметът на димитровградското село Сталево Панчо Панушев - Мърфи улови над 20-килограмов сом от водите на река Марица тази сутрин. Сомът бе уловен на въдица, с жива стръв, по всички правила на риболова, разказва Панушев.

Огромната дънна риба ще бъде специален подарък за министър-председателя Бойко Борисов, заяви Панушев. При посещението на премиера в Димитровград за откриване на пречиствателната станция за отпадъчни води, той попита дали в река Марица има големи сомове, а домакините му. обещаха да уловят добър екземпляр и това обещание вече е факт, пише в специално прессъобщение до медиите Димитър Тодоров, младши пълномощник на общинския кмет Стефан Димитров.

Със задачата да улови подходящ за премиера сом се зае сталевският кмет, който в ранни зори днес бе на реката, заедно със своя съселянин Дойчо Господинов, който притежава задължителния риболовен билет, разказва Тодоров. Расовият над 20-килограмов сом ще бъде дар за премиера Борисов, тъй като той обеща да издейства жп надлез край село Сталево, какъвто се оказа, че не е предвиден при оптимизиране на железния път. По този повод предстои кметът на Сталево Панчо Панушев да се срещне с министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков, уверява Димитър Тодоров.