Хасково, 24 май
Хасково, 24 май / Областна администрация, Хасково
С общоградско шествие и празничен концерт Хасково отбеляза най-светлия български празник- 24 май. Представителни ученически блокове от всички учебни заведения в общината се включиха в парада, който тръгна от площад „Свобода”, воден от областния управител на Хасково Станислав Дечев, заместник-кмета Милена Трендафилова и училището, което носи името на създателите на българската писменост- „Св.Св.Кирил и Методий”. 

Хасково, 24 май
Областна администрация, Хасково

Стотици деца, учители, родители, представители на творческите гилдии, читалищни дейци, общински съветници и граждани изпълниха централните улици и предвождани от Духовия оркестър и мажоретен състав стигнаха до комплекс „Спартак”. Там бе празничният концерт по повод Деня на българската писменост, просвета и култура. Тържеството откри кметът Добри Беливанов.

Хасково, 24 май
Областна администрация, Хасково

Областният управител на Хасково Станислав Дечев поздрави всички и посочи: „Денят на буквите е уникален празник. Защото днес ние благодарим на хората, които са ни учили да пишем и четем. Народът ни винаги е успявал, защото до възвишените учители са заставали предани ученици. Вярвам, че и днес българските учители носят възрожденския просветителски дух в сърцатата си. И знам че с този дух вдъхновяват хилядите си ученици."

Хасково, 24 май
Областна администрация, Хасково

Празникът бе повод най-добрите учители от Хасково и региона да получат награди и признание за изключителни заслуги и по повод 24 май.