/ ОП ДМЦ, Димитровград
С работилница и юбилеен спектакъл стартират Младежки театрални празници
101184
С работилница и юбилеен спектакъл стартират Младежки театрални празници
  • С работилница и юбилеен спектакъл стартират Младежки театрални празници
На Младежки театрални празници е домакин от днес до 5 април Димитровград. Организатори са Детският и младежки център и театралната му школа „Апропо“, която тази година чества своята 10-годишнина. Второто издание на Младежките театрални празници в Димитровград се провежда със съдействието на Община Димитровград и финансиране от Национален фонд „Култура”.

Програмата стартира не на шега в 14:00 ч. днес с театрална работилница в Дома на културата „Химик”, в която могат да се включат ученици над 4 клас. Работата с тях ще продължи до 4 април, когато от 19 ч. в димитровградския театър те ще представят наученото. От 19:00 часа днес, на сцената на „Химик”, младите театрали от школа „Апропо” ще представят юбилейния си спектакъл „Любов, кафе и клюки - 10 години по-късно”.
 

5-дневни младежки театрални празници в Димитровград


Утре - 2 април, също от 19:00 ч. в „Химик“, в Димитровград ще гостува пловдивската младежка театрална школа „Чарли” с комедията „Момини седенки”. Постановката по фолклорни мотиви от народното творчества е на ръководителя Ваня Поликопова.

В третия ден от празниците - 3 април, от 19;00 ч., вече на сцената на димитровградския театър, ще гостува хасковската младежка школа с „Глупаци” от Нийл Саймън.

Акцент в програмата тази година е гостуването на известния български артист Георги Мамалев и представяне на биографичната книга за него „Усмихни се, човече!“, планирано за 5 април, от 19:00 часа, в ОДТ „Апостол Карамитев“. Същия ден от 17:00 ч. там ще е фен срещата с изгряващите звезди Марио Михайлов и Ралица Добрева от онлайн сериала „Следвай ме”.

Входът за всички представления и срещи е свободен, съобщиха организаторите.     

Ръководителя на театралната работилница- актьора Красимир Господинов-Къро, участници в нея и ръководителя на младежката театрална школа Делчо Тодоров чуйте в приложения файл.