Младежки театрални празници`2019, Димитровград
Младежки театрални празници`2019, Димитровград / Дарик радио, Хасково, Архив
5-дневни младежки театрални празници в Димитровград
101067
5-дневни младежки театрални празници в Димитровград
  • 5-дневни младежки театрални празници в Димитровград
На Младежки театрални празници ще е домакин Димитровград от 1 до 5 април. Организатори са Детският и младежки център и театралната му школа „Апропо“, която тази година чества своята 10-годишнина. Програмата представиха директорът на центъра Радка Тодорова, един от първите възпитаници на школата Тодор Славов- Маг Теос и ръководителят й Делчо Тодоров.

Второто издание на Младежките театрални празници в Димитровград се провежда със съдействието на Община Димитровград и финансиране от Национален фонд „Култура”. Акцент е гостуването на известния български артист Георги Мамалев и представяне на биографичната книга за него „Усмихни се, човече!“, планирано за 5 април, от 19 ч., в ОДТ „Апостол Карамитев“. Същия ден от 17 ч. там ще е фен срещата с изгряващите звезди Марио Михайлов и Ралица Добрева от онлайн сериала „Следвай ме”.

Младежките театралните празници стартират не на шега на 1 април от 14 ч. с театрална работилница в Дома на културата „Химик”. В нея могат да се включат ученици над 4 клас, като работата с тях ще продължи до 4 април, когато от 19 ч. в димитровградския театър те ще представят наученото.

На 1 април от 19 часа на сцената на „Химик” младите театрали от школа „Апропо” ще представят юбилейния си спектакъл „Любов, кафе и клюки- 10 години по-късно”.

На 2 април също от 19 ч. в „Химик“ в Димитровград ще гостува пловдивската младежка театрална школа „Чарли” с комедията „Момини седенки”. Постановката по фолклорни мотиви от народното творчества е на ръководителя Ваня Поликопова.

В третия ден от празниците – 3 април, от 19 ч., вече на сцената на димитровградския театър, ще гостува хасковската младежка школа с „Глупаци” от Нийл Саймън.

Входът за всички представления и срещи е свободен, съобщиха организаторите.      

Няма други такива младежки театрални празници в България и желанието ни е да ги превърнем в традиция, сподели Тодор Славов- Маг Теос, който е сред първите възпитаници на „Апропо“ и ръководителя й Делчо Тодоров. Директорът на димитровградския Детски и младежки център Радка Тодорова бе категорична, че това ще се случи.
Чуйте още в приложения файл.