/ община Любимец

Със символична първа копка и реални строително-ремонтни дейности, на 10 декември стартира изпълнението на проект „Реконструкция, ремонт, обзавеждане и оборудване на Целодневна детска градина „Рай“, находяща се в Любимец, селата Малко Градище и Лозен.

Община Любимец ремонтира военен паметник

Проектът включва извършване на основен ремонт на сградите на детските заведения в селата Малко градище и Лозен: подмяна на дограмата, външно саниране, топло- и хидроизолация на покривите, изграждане на отоплителна инсталация със самостоятелен котел на биогориво - пелети, подмяна на оборудването - кътове за игра, спални помещения, приемни за децата и административна част.

В този проект е залегнало да се направи и пълно обновяване на дворните пространства на детските градини в града - с ново озеленяване, с дворно осветление, ще се поставят нови комбинирани съоръжения за игра на децата, съобразени с изискванията за безопасност и възрастта им. В кътовете за игра се предвижда да има и уреди, които да бъдат подходящи за деца с нарушени двигателни функции.

15-метров християнски кръст се издигна над Любимец (СНИМКИ)

Проектът е по Мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ по Програма за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г. и е на стойност 1 883 836,08 лв.

Припомняме, че преди пет години община Любимец осигури финансиране за цялостно реновиране на сградите на детските градини в града. Тогава също се направи цялостен ремонт на сградите на РАЙ 1 и 2, съобразен с изискванията за енергийна ефективност, с обновени спални помещения и кътове за игра, нови санитарни възли, нова отоплителна инсталация и други.

С изпълнението на този проект ще се осигури по-добра образователна среда на децата, посещаващи детските заведения, ще се допринесе за повишаване на физическото им здраве, както и за приятния им и ползотворен престой в градината.