Работник паднa от 12 метра
Работник паднa от 12 метра / netinfo

33-годишен мъж е тежко пострадал след падане от платформа. Инцидентът е станал в късния следобед вчера, научи Дарик. Първоначалната информация беше, че мъжът е паднал в асансьорна шахта.

Мъжът е пострадал по време на изпълнение на трудовите си задължения. Той е работил в частна фирма в  Димитровград. Бил е качен на платформа на 12 метра височина. Дарик научи, че при падането мъжът се е приземил чак в мазето на сградата.

По непотвърдена информация става въпрос за четириетажна складова база, намираща се в Димитровград. Категорично е установето, че платформата от която е паднал работникът е самоденлно направена, в разрез с всички правила и условия за безопасност на труда. При последвала проверка са установени още редица нарушение в складовата база.

Състоянието на пострадалият остава тежко, но няма опасност за живота му. Мъжът настанен в ОАИЛ на хасковската болница. Той е със счупен гръбначен прешлен, контузия на бял дроб и други тежки нараняване. Раненият обаче е контактен, в съзнание и предстои консултация с невролог.