Първия киоск монтираха в община Димитровград
Първия киоск монтираха в община Димитровград / Darik News
Първия киоск монтираха в община Димитровград
67992
Първия киоск монтираха в община Димитровград
  • Първия киоск монтираха в община Димитровград

Първият киоск в община Димитровград вече е монтиран във фоайето на административната й сграда. Той е по проект на НСОРБ и такива компютри за обществен достъп са получили всички общини в страната. Предстои в края на месеца да бъде проведена среща с IT-специалистите им по отношение на софтуера, с който киоските ще работят. Идеята е те да предоставян на гражданите информация за проектите, които съответната администрация изпълнява.

Още два киоска предстои да закупи община Димитровград до края на годината по проекта за развитие на Извора на нимфите и Афродита, като туристическа дестинация, припомни заместник-кметът Росен Кузев. Единият най-вероятно ще бъде монтиран до новата автогара, а другият- в туристически информационен център, какъвто общината има намерение да уреди.

Първия киоск монтираха в община Димитровград
netinfo

 

С друг проект догодина са предвидени още два киоска, които ще бъдат на територията на Димитровградския пазар. По програмата за трансгранично сътрудничество общината ще прави паркинг до блок 6 на ул. Ивайло. Единият от компютрите за обществен достъп ще бъде там, а другият планираме да поставим пред спортната зала. Идеята е те да бъдат своеобразни указатели за тържището и да дават информация в кой сектор, на коя маса каква продукция се предлага, коментира Росен Кузев. Намеренията са и всички киоски да бъдат свързани, като по този начин ще предоставят по-широк спектър информация, посочи той. Чуйте го в приложения файл.