/ dariknews.bg
Районна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем мъж на 37 г. от Хасково за това, че на 26 май е предложил на жена имотна облага в размер на 15 лева с цел да бъде склонена да упражни избирателното си право в полза на определена политическа партия.

Арестуваха купувач на гласове в Хасково

С постановление на Районна прокуратура, от 27 май, обвиняемият е задържан за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

До момента е установено, че той е предложил на жена да упражни избирателното си право в полза на определена политическа партия на Европейските избори като й е обещал след това да й даде парична сума в размер на 15 лева.

Условна присъда за купуване на гласове за евровота

Тя  първоначално се съгласила, но след това сигнализирала за нарушението членове на СИК, в която следвало да гласува. В Районна прокуратура в изпълнение на организацията, създадена в ПРБ за ефективно противодействие и разследване на престъпления против политическите права на гражданите, свързани с изборния процес, са наблюдавани 19 броя преписки, по които две са прераснали в наказателни производства- едно Бързо производство и едно досъдебно производство.
БГНЕС