Димитровград, Общински съвет
Димитровград, Общински съвет / Дарик радио, Хасково
Бюджета за 2019 г. на община Димитровград, който е в размер на 38 767 759 лв.  разглежда днес местният парламент. Докладната на кмета Иво Димов е първа в дневния ред на първата за годината сесия. 36 са точките в него.

Предстои днес димитровградските съветници да приемат и две нови наредби- за условията и реда за финансово подпомагане и стимулиране на спортните клубове в общината и за условията и реда за отпускане на стипендии и финансово стимулиране на деца и младежи от общината с доказани постижения.

Предложение за увеличение в заплатата на димитровградския кмет ще разглеждат още съветниците. Ако то бъде прието считано от 1 януари Иво Димов ще получава 2500 лв.

Промяна в наредбата за местните данъци и такси, годишна Програмата за управление и разпореждане с имотите общинска собственост, кандидатстване с проекти по оперативни програми, разкриване на „Обществена трапезария“, утвърждаване списъка на общинските жилища за 2019 г. и 5 предложения за финансова подкрепа на нуждаещи се включват още акцентите от дневния ред на сесията в Димитровград.