Потомствена художничка откри първа изложба в Свиленград
Потомствена художничка откри първа изложба в Свиленград / Община Свиленград

Изложба графика и живопис “Вълшебен свят” представи в Арт галерия- Свиленград младата художничка Катина Недева. Това е първата  самостоятелна изложба на 22-годишната свиленградчанка. Талантливото момиче учи последна година в Художествената академия в София, специалност "Книга и печатна графика". Занимава се с графичен дизайн и илюстрация, обича да рисува портрети, пейзажи и въображаеми фантастични светове. Катина е дъщеря на свиленградските художници Ивалина и Бисер Недеви, затова се шегува, че рисува от бебе.

Посвети изложбата си на своето родно училище, на учителите си и всички приятели от Свиленград. На откриването присъстваха много младежи, близки, учители и любители на изкуството. Те разгледаха картините й, сред които са илюстрации към  известни книги като „Баскервилското куче” и „Хобит”, красиви фантастични светове, плод на въображението на художничката, както и неин автопортрет.

Потомствена художничка откри първа изложба в Свиленград
netinfo

По-ранните й творби са графики, обединени под името „Маски”, с които  се е дипломирала в художествената гимназия в Пловдив. Останалите картини са рисувани по време на обучението й в художествената академия.

 

Катина е автор и на детски комикс, който ще бъде издаден в близко бъдеще. Изложбата й „Вълшебен свят” ще остане в Арт галерията на Свиленград до 10 октомври.