Последна сесия на съветниците в Димитровград
Последна сесия на съветниците в Димитровград / Darik News, архив
Последна сесия в този мандат на димитровградските съветници
81788
Последна сесия в този мандат на димитровградските съветници
  • Последна сесия в този мандат на димитровградските съветници

Временно изпълняващ длъжността кмет на община Димитровград и кметове на 13 кметства в общината, чиито настоящи управници ще участват отново в местния вот, ще избират днес съветниците. За кмет на Димитровград е предложен заместникът Светослав Стойков.

9 са докладните в подредения от Председателския съвет дневен ред за последното през този мандат заседание. То е насрочено за 9.15 ч. в зала "Гроссето". Докладните са за: актуализация на програмата за намаляване на нивата на замърсителите и достигане на установените норми за качеството на атмосферния въздух в района на гр. Димитровград с период на действие 2015-2018 г.; кандидатстване за кредит от фонд ФЛАГ; удължаване на срока за погасяване на суми по кредит от него; одобряване на задание и даване разрешение  за откриване на процедура за изработване на ПУП план – план за застрояване на частен поземлен имот в землището на с. Голямо Асеново, във връзка с провеждане на процедура за преотреждане на земеделската земя за изграждане на инсталация за производство на метан, работеща с индиректно използване на биомаса от растителни и животински субстанции.

Предлага се още изменение на правилник за условията и реда за предоставяне на финансова помощ за новородено или осиновено дете на територията на Община Димитровград, изграждане на "зелен" паркинг на ул. "Н. Й. Вапцаров" № 11; отпускане на еднократни финансови помощи по Наредба № 30 и опазване на вековно дърво - летен дъб в село Бодрово.

 

Очаква се представителят на общината в местното ВиК ООД Тодор Ташев да предложи като извънредна докладната си, чийто проект за решение предвижда съветниците да не дадат съгласие то да премине към ВиК-Хасково, коментира на пресконференция председателят Стефан Димитров. Чуйте го в приложения файл.