Полша предлага още помощ за охрана на границата
Полша предлага още помощ за охрана на границата / DarikNews.bg, Архив
Полша предлага още помощ за охрана на границата
87795
Полша предлага още помощ за охрана на границата
  • Полша предлага още помощ за охрана на границата

Министър Румяна Бъчварова заедно с министъра на вътрешните работи и администрацията на Република Полша Мариуш Блашчак посетиха ГКПП Капитан Андреево, където се срещнаха с полските полицейски служители, които са част от операцията на Фронтекс на българо-турската граница и се запознаха с миграционната обстановка. Двамата определиха срещата, като важна и ползотворна за двете страни.

Полша е готова да изпрати в България още полицаи, които да помогнат за охраната по границите. Това обяви министърът на вътрешните работи и администрацията на Полша Мариуш Блашчак. Към момента у нас са 21 полски граничари.

Министър Бъчварова потвърди, че Турция се въздържа от изпълнение на споразумението за реадмисия на мигранти и към момента са оформени документи за 200 мигранти, които трябва да бъдат върнати в Турция по силата на споразумението за реадмисия. Отговор от турска страна не е получен в упоменатите срокове, посочи министър Бъчварова. И увери, че са планирали мерки в случай, че ситуацията по българо-турската граница се промени. Чуйте още от министър Бъчварова и Мариуш Блашчак в приложения файл.