Победният ход на Григор Димитров в Бризбейн продължава
Победният ход на Григор Димитров в Бризбейн продължава / Gulliver/GettyImages

Григор Димитров записа нова победа на тенис турнира в Бризбейн, този път на двойки. Григор и партньорът му Танаси Кокинакис се класираха за полуфиналите в надпреварата след успех с 2:1 сета над двойката Робърт Линдстед и Марчин Матковски, пише Gong.bg.

Гришо и младата надежда на домакините от Австралия Кокинакис спечелиха първия сет с 6:3 гейма, но загубиха втория с 6:7. Последва трети сет, в който българинът и партньорът му пречупиха съперниците с 10:7 и така продължават напред в турнира.

Така след успеха си над Жереми Шарди в схемата на сингъл и очаквания мач с Мартин Клижан, Григор Димитров записа нова победа на австралийска земя.

След инфарктната победа над Жереми Шарди в първия си мач на сингъл за годината, Григор Димитров призна, че не е бил в най-добрата си форма по време на мача, но изрази радост, че все пак стигна до победата.

„Смятам, че се борих доста здраво, но все пак мисля, че бях малко далеч от мача, малко поръждясал“, сподели Григор на пресконференцията след двубоя.

„Но съм щастлив, че излязох победител от мача, знаех, че трябваше да играя малко по-добре, за да победя.“

И докато целият тенис свят очаква много трофеи от българина, самият той е по-внимателен в думите си: „В известен смисъл, не искам да бъда лаком затова, но съм много щастлив, че преминах без контузии и завърших много добър сезон с много добри победи“.

Все пак Григор заяви каква е следващата му цел, а тя е влизане в топ 5: „За да го направиш, трябва да печелиш Големи шлемове и големи турнири. Това просто е доказано. Няма друг начин.“

„Няма преки пътища. Играй най-добрия си тенис, дай всичко от себе си и всичко може да се случи“, завърши Димитров.