Неправоспособен и употребил алкохол водач прегази жена и отне живота й в хасковското село Жълти бряг, след което избяга, съобщиха от МВР в Хасково.

На 20 юли, в 23:15 часа, на спешния телефон е подаден сигнал. 

На място незабавно са изпратени униформени служители, които установили, че е възникнал скандал между две групи мъже от два рода, събрали се да празнуват. В хода на тържеството, на което е бил сервиран алкохол, те си припомнили стари обиди и се разразил скандал.

Един от тях - на 25 г. от село Книжовник, се прибрал в родното си село, събрал свои приятели и отново се върнал в Жълти бряг с подкреплението си, използвайки лекия автомобил на баща си. По време на разпрата се качил в колата, за да разгони опонентите си, но се ударил в стълб. След това потеглил отново и блъснал намиращата се на улицата жена от село Долни Главанак.

След инцидента избягал с колата в село Конуш, където е задържан от полицаите.

В хода на работата станало известно, че е неправоспособен, без свидетелство за правоуправление. Изпробван е с техническо средство, което отчело 1,04 промила алкохол в кръвта. 

Работата по установяване мотивите за скандала са в процес на изясняване, разпитват се множество хора, станали свидетели на инцидента. 

Води се разследване.
БТА