Димитровград, Вечер на спортиста, 2017 г.
Димитровград, Вечер на спортиста, 2017 г. / Дарик радио, Хасково
Специалните награди на Община Димитровград „Спортист на годината“, „Отбор на годината”, „Треньор на годината“ и „Дългогодишен принос в областта на спорта“  ще бъдат връчени на специална церемония от 18 ч. днес.

Съгласно наредбата за символиката и отличията, която е в сила от 2017 г., в срок до 30 декември чрез попълване на анкетни карти ръководствата на лицензираните спортни клубове представят до 3 предложения за „Спортист на годината“ в двете направления- детско-юношески спорт и мъже и жени над 18 г. и по едно за отбор и треньор. В срок до 15 януари назначена от кмета комисия обсъжда направените предложения и номинира носителите на наградите.

 В състава й са председателят на комисията по младеж и спорт в местния парламент, трима представители на общинската администрация и класираните на първите три места за треньори предходната година.

Най-късно до 20 януари комисията представя на кмета решението си и протокол от заседанието, а той номинира кой ще бъде удостоен с отличието за дългогодишен принос в областта на спорта.

В последните години неизменно класацията при треньорите оглавява наставникът на СК по борба „Димитровград“ Салим Наим, а тази при състезателите- неговите възпитаници. Миналата година отличието за отбор получи женският волейболен тим „Раковски“, а приза за дългогодишен принос в областта на спорта бе за създателя на клуба по карате „Киокушин“ Никола Тутанов.