Окръжният прокурор Иван Ванчев официално встъпи в длъжност
Окръжният прокурор Иван Ванчев официално встъпи в длъжност / netinfo

Официалното подписване на акта за встъпване в длъжност на окръжния прокурор на Хасково Иван Ванчев се състоя днес. Актът беше подписан лично от апелативния прокурор на Пловдив Андрей Атанасов.

На 17 юни ВСС преизбра Иван Ванчев за окръжен прокурор на Хасково. Членовете не подкрепиха останалите две кандидатури - на Петър Мидов и на бургаския прокурор Светлозар Костов.

Пред прокурори и служители апелативният прокурор Андрей Атаносов заяви, че изборът на Иван Ванчев е оценка за работата на хасковските прокуратури, за доброто им взаимодействие със следствието, полицията и ДАНС и оценка за работата на самите прокурори и служители. Ние виждаме какви резултати сте постигнали, каза още апелативният прокурор, ясни са ви приоритетите в работата, тези във връзка с влизането ни в ЕС и взаимодействието с другите правозащитни органи. Важното е, че сме един екип, каза още апелативният прокурор Андрей Атанасов.

Иван Ванчев благодари на колегите си за подкрепата им в първия му мандат, на членовете на ВСС и на апелативният прокурор на Пловдив. Мога единствено да ви уверя, че ще продължаваме да работим както досега, че ще запазим положителните критерии, приоритетите, залегнали в стратегията на прокуратурата, каза Ванчев. Смятам, че сме направили немалко неща за този петгодишен период, в който аз съм бил административен ръководител, там, където има някакви негативни тенденции, ще се опитваме да ги намалим до минимум и ще се радвам да работим в духа на добро взаимодействие, каза още окръжният прокурор на Хасково Иван Ванчев.