Около 30 работодатели предложиха реализация на над 200 безработни
Около 30 работодатели предложиха реализация на над 200 безработни / netinfo
Около 30 работодатели от Хасково и региона презентираха дейността на фирмите си и свободните си работни места по време на Общата трудова борса организирана от Бюро по труда и Военен клуб- Хасково. Целта на борсата бе да бъде изграден директен контакт между работодатели и търсещи работа.

Търсенето на работна ръка през последните месеци е най- сериозно наблюдаваната тенцендция, която провокира и големия интерес на днешната среща, която бе открита от Заместник кмета на Община Хасково Али Сербест. На нея присъстваха и Зам. областния управител Росен Кузев Младен Литов- експерт соцална адаптация към Изпълнителна агенция „Военни клубове и информация” на Министерство на отбраната.

От своя страна Литов подчерта, че военните клубове и бюрата по труда са в тясна връзка по решаването на т. нар. стратегически държавна задача по професионализация на армията, която трябва да завърши до края на годината.

Това е втората поред борса организирана в Хасково. През миналата година бе проведена Ромска специализирана трудова борса на която бяха разкрити 123 работни места. Наети на работа бяха 46 лица.