Обсъждат обществено визията за 8 обекта в Димитровград
Обсъждат обществено визията за 8 обекта в Димитровград / Darik News, архив

Обществено обсъждане за избор на идеи за най-добри пространствени решения, работните инвестиционни проекти за които ще се финансират по оперативна програма „Регионално развитие” обяви общината в Димитровград за 13 януари 2014г., вторник, от 17 часа, в зала „Гросето”. Проектите, които ще бъдат предмет на дискусия, ще бъдат включени в Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Димитровград, работата по който започна през декември 2014 г.

8 от обектите на градската среда, културната и образователна инфраструктура ще бъдат предмет на обсъждането: пешеходна зона и междублоковите пространства в централната градска част- бул. България, парк „Вапцаров”, бившият Междуучилищен център, бившият Търговски дом”, общинският драматичен театър „Апостол Карамитев”, бившият Дом на културата „Химик”, бившата АТЗ болница и комплекс „Кораба” в парк „Марица”.

Целта на обсъждането е да информира обществеността за намеренията на общинското ръководство по отношение на тези обекти и да се даде възможност за споделяне на мнения, идеи и предложения от гражданите, свързани с подобряване и промяна на цялостната им визия или на отделни елементи от нея. Предложенията следва да бъдат ясни и изпълними и да съответстват на общия архитектурен облик на град Димитровград, уточняват от общината. На официалния й сайт е публикувана и анкета за гражданите по 9 въпроса за бъдещото развитие на Димитровград.