Общинската акция срещу ало измамниците се препъна на старта
Общинската акция срещу ало измамниците се препъна на старта / Дарик радио-Хасково

Акцията срещу ало измамниците, която бе оповестена от кметството, че ще се провежда заедно с полицията, се оказва, че няма да е днес. От общинска администрация информираха, че днес започва съвместната операция, която има за цел да бори телефонните терористи.

Проверката ни установи обаче, че листовките, които ще бъдат раздавани от районните инспектори, не са пристигнали в полицията. След като хартийките ги няма в местното РПУ, то няма направен и разчет на полицаите, които ще ги раздават. Така по пътя на логиката излиза, че от общинска администрация не са дали детайлите по инициативата.

А пък по-рано информираха, че при тях вече разполагат с 5 000 стикера, информирани са районните инспектори и селските кметове и според разпространеното съобщение излиза, че акцията е в ход, а това не е така.

Иначе от полицията обясниха за Дарик, че това може да стане утре или вдругиден и че униформените ще ходят от врата на врата.

 

От това недоразумение може да се възползват измамниците. Затова отправяме съвет, не отваряйте вратите си на хора представящи се за полицаи или хора на общината. Говорете с тях само след като се легитимират.