Община Харманли осигурява дърва за бежанския лагер
Община Харманли осигурява дърва за бежанския лагер / Община Харманли

Община Харманли досега е осигурила на бежанския център около 90 кубика дърва за огрев и ще продължи и занапред снабдяването с необходимите количества, заявява в обръщение към гражданите кметът Михаил Лисков. Общинско предприятие „Чистота" към Общината е поело ангажимента да прибира бобрите пред центъра и да почиства територията около него и вътре в него, се казва още в текста.

Кметът Лисков заявява, че лично той ще следи функционирането на Временния приемателен център за бежанци и ще се стреми да поддържа нормална обстановка в него, за да не се допусне да се наруши сигурността на населението на Харманли от хигиенен, криминален и всякакъв друг аспект. Засега обаче не е ясно къде например се оттичат каналните води от лагера. Екипът ни се отита на няколко пъти да се свърже с градоначалника по този въпрос, но безуспешно.

МВР е осигурило допълнителен щат от 12 служители на РПУ - Харманли за осигуряване на вътрешния ред в центъра. От държавата е осигурена линейка на харманлийската многопрофилна болница специално за медицински нужди на центъра, става ясно още от разпространеното изявление на градоначалника.

Сега проблемите са вътре в Приемателния център, с който гражданите нямат допир. Но ние ясно си даваме сметка, че решаването на вътрешните проблеми на Центъра е и залог за спокойствието и сигурността на гражданите отвън, казва още кметът Лисков в писмото си.