Насърчаване на заетостта - тема на международна конференция
Насърчаване на заетостта - тема на международна конференция / Darik News, Архив
Международна конференция започва в Димитровград
67270
Международна конференция започва в Димитровград
  • Международна конференция започва в Димитровград

Международна конференция на тема „Ролята на социално-икономическите партньори и публичната власт при организиране на инициативи и провеждане на политики в помощ на съвместяването на професионалния и личен живот” започва днес в Димитровград и ще продължи утре.

Форумът е част от проект за насърчаване на заетостта чрез съвместяване на професионалния и личния живот, по който община Димитровград и италианската Форли са партньори. 9-членна делегация от Италия пристигна по този повод още вчера в града. Днес и в неделя конференцията стартира от 10.00 ч. и продължава до 14.00 ч. в зала „Гроссето”.

За днес програмата й предвижда презентации на двете общини, на добрите им практики по отношение насърчаване на заетостта чрез съвместяване на професионалния и личен живот и на дейностите по проекта.

За утре тя включва представяне на анализа от проучването на добрите практики в България и Европейския съюз и на издадения по проекта наръчник за тях. На български език той е в тираж 1000 броя. В неделя ще бъде представена и общинската стратегия за насърчаване на заетостта, разработена от екипа на проекта за Димитровград, воден от зам.-кметът Росен Кузев.

За 13.00 ч. в неделя е планирано подписване на меморандум между община Димитровград и Форли за създаване на неформална партньорска мрежа от градове, провеждащи активна политика в подкрепа на съвместяването между личен и професионален живот, с което форумът приключва, съобщи Кузев. Чуйте го в приложения файл