Наплив от купувачи и джебчии на пазара в Димитровград
Наплив от купувачи и джебчии на пазара в Димитровград / DarikNews, Архив

С обичайното си работно време са днес димитровградският неделен и автопазарът- до 16 ч. Тържището работи за последно през 2013 г. и напливът за празнични покупки, както и миналата седмица, е голям. Около 7 000 автомобили са влезли на територията на пазара само до 9.30 ч.

Празниците обаче, провокираха и джебчии, пристигнали на турне по димитровградския пазар, предупреждават от ръководството му. Миналата седмица имаше доста оплаквания от джебчийски набези. Оказа се, че цяла група пристигнала с влака специално, за да „заработва” предпразнично тук, коментира управителят на „Общински пазари” Димитър Вълчев. В тази връзка е осигурено и засилено полицейско присъствие. От ръководството на тържището предупреждават търговци и купувачи да бъдат внимателни.

Днес е и последният пазарен ден за 6-те търговци, чиито обекти са разположени на общински терен в близост до старата автогара, където предстои да бъде изграден пешеходен надлез, като част от проекта за реконструкция и модернизация на жп линията. От 6 януари тези маси ще бъдат преместени, за да се осигури свободно пространство за строежа на пасарелката, припомнят от „Общински пазари”. На всички е осигурена алтернатива и са им предложени нови търговски места, съобщават от ръководството на димитровградското тържище.