Над един мастърбокс нелегални цигари извадиха от резервоара на автомобил на Капитан Петко войвода
Над един мастърбокс нелегални цигари извадиха от резервоара на автомобил на Капитан Петко войвода / Снимка: Агенция Митници

Над един мастърбокс нелегални цигари извадиха от резервоара и пода на автомобил митничарите на пункта "Капитан Петко войвода", съобщиха от Агенция митници. Инспекторите от Митница Свиленград селектират за щателна проверка влизащ в страната автомобил Опел Зафира. След огледа от колата са извадени 11 560 къса цигари от различни марки. Контрабандните папироси са били скрити в бензиновия резервоар и в специално изградени тайници в пода на автомобила, който се е движел на газ. Според обясненията на нарушителите - български граждани на 39, 19, 37 и 50 години, цигарите са били закупени за лични нужди от безмитен магазин в Турция. Съставени им са актове за пренасяне на стоки без акцизен бандерол.

През изминалата седмица митническите служители от пункта Капитан Андреево са задържали 5 594 кутии цигари, или 111 880 къса и 43 кг тютюн за пушене. Част от задържаните 2 297 кутии цигари са разкрити и задържани при щателни митнически проверки, извършени по метода на анализ на риска. За тях са съставени 45 акта за установяване на митнически нарушения. 3 297 кутии цигари, закупени от Турция, са иззети от 88 преминаващи пътници, тъй като акцизните стоки са превишавали нормата на безмитен внос.