Над 5 000 лв. от коледния базар в областна администрация
Над 5 000 лв. от коледния базар в областна администрация / netinfo

5 047 лв. е набраната сума от коледния благотворителен базар на областната администрация в Хасково, който се проведе днес в зала „Марица“, съобщиха от пресслужбата на администрацията. Това е най-голямата набирана досега сума от традиционния базар, който вече има 4-годишна история. Тя ще бъде разпределена поравно между седемте социални домове в областта, като всеки един от тях ще получи дарение в размер на 721 лв.

Над 5 000 лв от коледния базар в областна администрация
netinfo

Утре дарението ще бъде предадено на трите дома в Хасково - Дом „Асен Златаров“, Дома за медико-социални грижи за деца и Дневния център за деца и възрастни с увреждания „Марина“. Децата ще получат и вкусни изненади - торти и лакомства. Заместник-областният управител Иван Станчев ще връчи парите на директорите на социалните заведения. Посещението в дом „Асен Златаров“ ще бъде в 14 часа, в дом „Марина“ - в 14 ч., а в Дома за медико-социални грижи - в 15 ч. На останалите домове в областта - в Димитровград, Свиленград и Ивайловград, сумата ще бъде преведена по банков път.

Над 5 000 лв от коледния базар в областна администрация
netinfo

Тазгодишният коледен благотворителен базар отново премина под мотото „От деца за деца“. За пръв път в него се включиха голям брой учебни заведения - 26, наред с Ресурсния център в Хасково, Дом „Асен Златаров“ и Обединени ученически общежития. На атрактивен търг бяха продадени тениски с автографите на Спортист № 2 на България за 2013 година, 23-тият в световната тенис ранглиста - златният тенисист от Хасково Григор Димитров и европейските шампионки по бадминтон Стефани и Габриела Стоеви. Общата сума от търга бе 1800 лв., плюс 400 лв. за 8 картички с автографи на Григор.