Мрежа на социалните услуги в страната тръгва от Димитровград
Мрежа на социалните услуги в страната тръгва от Димитровград / DarikNews
Мрежа на социалните услуги в страната тръгва от Димитровград
63462
Мрежа на социалните услуги в страната тръгва от Димитровград
  • Мрежа на социалните услуги в страната тръгва от Димитровград

Професионалното сътрудничество в областта на социалните услуги ще дискутират специалисти от цялата страна на двудневна работна среща в Димитровград, която започва днес. Създаването на професионална мрежа за взаимодействие, е целта на форума, който е първи и пилотен за България. Такива срещи тепърва предстоят и в други общини, съобщи главният експерт „Социални дейности” от местната администрация Галина Пенева.

Работната среща започва от 16.30 ч. в зала „Гросето” и ще бъде открита от кмета на общината Иво Димов.  Директорът на регионалната дирекция „Социално подпомагане” Грета Иванова и на димитровградската Жанета Желева ще участват също в дискусията. Стратегията за развитие на социалните услуги в Димитровград ще представи Галина Пенева пред свои колеги от 9 общини- Хасково, Кърджали, Ихтиман, Твърдица, Полски Тръмбеш, Силистра, Кирково, Стралджа и Козлодуй, които са заявили участие.

 

За утре програмата предвижда да бъдат сформирани три работни групи, като всяка ще се запознае на място със социалните услуги, които община Димитровград е разкрила- Центърът за обществена подкрепа и този за настаняване от семеен тип, дневните центрове за деца и възрастни с увреждания, социалният учебно-професионален център, защитеното жилище, социалното предприятие и клуб на хората от третата възраст и в неравностойно положение, съобщи Галина Пенева. Чуйте я с още информация в звуковия файл.