Молдовецът Иван Караиванов за втора поредна година стана победител в Младежкия готварски събор, който организират преди Великденските празници в димитровградското село Райново. Този път студентът в пловдивския Университет по хранителни технологии спечели журито с пълнена агнешка плешка. В състава на комисията бяха: Илиян Илиев, Станко Станков от УХТ и Нели Филипова от училището в Симеоновград.
Миналата година, като първокурсник, молдовецът Иван Караиванов и Дани Николов от Русе станаха победителите в Регионалния готварски събор на село Райново с приготвеното от тях в печка на дърва средногорско руло от заек.
На второ място бе класиран тима на гимназистите от Симеоновград, които се представиха с „Агне по маричански“.
"Агнешко с бакла и зелени сливи" комисията класира на трето място и наградата бе за Дейвид Евтимов и Теодора Петрова от УХТ-Пловдив.
Кулинарна битка на поколенията в село Райново
Тази година в кулинарния конкурс участваха 11 двучленни отбора студенти от Университета по хранителни технологии в Пловдив и един 4-членен тим гимназисти от Симеоновград. Младите готвачи приготвяха ястия с агнешко месо по автентични рецепти от различни краища на страната, като част от отборите бяха в двора на читалището, а повечето - в домовете на райновци, които гостоприемно посрещнаха студентите.
Българо-молдовски отбор спечели готварския събор в с.Райново
Миналата година, като първокурсник, молдовецът Иван Караиванов и Дани Николов от Русе станаха победителите в Регионалния готварски събор на село Райново с приготвеното от тях в печка на дърва средногорско руло от заек.
Студенти и гимназисти на Готварски събор в Райново
На второ място бе класиран тима на гимназистите от Симеоновград, които се представиха с „Агне по маричански“.
Дарик радио, Хасково
Дарик радио, Хасково
Кулинарна битка на поколенията в село Райново
Тази година в кулинарния конкурс участваха 11 двучленни отбора студенти от Университета по хранителни технологии в Пловдив и един 4-членен тим гимназисти от Симеоновград. Младите готвачи приготвяха ястия с агнешко месо по автентични рецепти от различни краища на страната, като част от отборите бяха в двора на читалището, а повечето - в домовете на райновци, които гостоприемно посрещнаха студентите.