Меричлери и Злато поле празнуват Спасовден
Меричлери и Злато поле празнуват Спасовден / netinfo

Седми регионален фолклорен празник под надслов "Да запазим идентичността на българина чрез автентичния фолклор" ще проведе традиционно днес за Спасовден димитровградското село Злато поле. Организатори са НЧ "Просвета" и кметството на селото със съдействието на община Димитровград.

Програмата започва в 17 часа с поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите в село Злато поле, след което продължава на сцената пред читалището, където ще гостува танцов състав "Зорница" от Симеоновград и певческата група към него. Ще участват още изпълнители от селата: Брод, Долно Белево, Узунджово, Длъгнево. Около 150 са участниците в концерта, според информацията на читалищния секретар Тенчо Тенчев. Домакините от певческата му група и детската вокална формация „Златополче” също ще се изяват на сцената, като специален гост и тази година ще е народният певец от Долна Оряховица Петър Георгиев.

Меричлери и Злато поле празнуват Спасовден
netinfo

Празник на Спасовден организират и в Меричлери с традиционното „Пръски от извора”, като връзката е с минералния извор Соленци на градчето. Началният час на програмата е 17 ч., а мястото- площад Хорището. Организатори да кметството в Меричлери, читалище „Просвета-1896” и община Димитровград.