/ Дарик радио, Хасково
Пред съда Иван Пачелиев се яви в белезници и с тежки травми, за които твърди, че са от действията на полицаите
Легионерът от Орешник остава в ареста
96349
Легионерът от Орешник остава в ареста
  • Легионерът от Орешник остава в ареста
Най-тежката мярка "задържане под стража" определи районният съд в Тополовград за Иван Пачелиев. Срещу бившия рейнджър са повдигнати две обвинения - за оказване на съпротива на полицейски органи и за притежаване на незаконно оръжие. Той бе заловен при мащабна акция преди дни, в която участваха и елитните отряди на МВР.

Повдигнаха второ обвинение на бившия рейнджър от Орешник

По време акцията беше съобщено, че бившият рейнджър е стрелял срещу полицаи, оказал е съпротива, а е търсен за това, че е отправял заплаха към друг човек, по която преписка работи и ГДБОП.

Прокуратурата повдигна обвинение на бившия френски легионер от Орешник

„Интересите на правосъдието не налагат задържане под стража, заяви адвокат Митко Краев. „Още повече, че обвиняемият не може да окаже влияние на разследването и не е насочил оръжие към никого”, допълни Краев. По думите му прокуратурата се лута да намери правната квалификация на случилото се.

Иван Пачелиев обясни пред съда, че служителите на ГДБОП не са се легитимирали, когато отишли в дома му. „Те ми показаха само личните си карти и шофьорски книжки,което за мен не е достоверна легитимация”, каза той.

Без сензационни открития в дома на рейнджъра от Орешник

Прокуратурата смята, че става въпрос за извършени тежки умишлени престъпления от Пачелиев, може да се укрие, налице е агресивно поведение, не зачита законите на страната.

ГДБОП проверява бившия рейнджър от Орешник

"Не само, че не се е предал, а е оказал съпротива и се е наложила намесата на полицията", заяви още наблюдаващият прокурор. Определението на тополовградските магистрати може да се обжалва в тридневен срок пред Окръжен съд-Ямбол.

Пред съда днес Иван Пачелиев се яви с белезници, но и с тежки травми, за които той твърди, че са от действията на полицаите. Съдия Милена Семерджиева постанови той да бъде веднага прегледан от лекар и ако е нужно да му бъде проведено лечение. Адвокатът на Пачелиев каза, че клиентът му е отказал да бъде лекуван.