Лауреат от 2013-а запали огъня на 42-рата Южна пролет”
Лауреат от 2013-а запали огъня на 42-рата Южна пролет” / netinfo
Лауреат от 2013-а запали огъня на 42-рата "Южна пролет”
71910
Лауреат от 2013-а запали огъня на 42-рата "Южна пролет”
  • Лауреат от 2013-а запали огъня на 42-рата "Южна пролет”

Калин Василев - носител на бронзовия "Пегас” от 2013 година, запали огъня на 42-рите Литературни дни „Южна пролет”, които бяха открити на официална церемония пред сградата на Драматичния театър „Иван Димов”. Те ще продължат до 25 април. В тазгодишното издание на форума участват 30 автори. Дебютантите ще се представят в 4 жанра: проза, поезия, киносценарий и литературна критика. Те ще бъдат оценявани от 6-членно жури с председател проф. Боян Биолчев.

Община Хасково ще присъди на наградените звание „Лауреат", бронзова статуетка "Пегас" и финансова награда в размер на 1000 лв. в четирите жанра. Ще бъде присъдена и наградата „Александър Паскалев" за цялостен принос в областта на литературата и изкуството.

Благодаря ви, че сте тук, сред нас, че уважавате това, което правим в нашия град, на добър път на всички участници в „Южна пролет”, пожела в приветственото си слово кметът на Хасково Георги Иванов. Цялото слово на градоначалника - в звуковия файл:

Днес по обяд на площад „Атлантически” бе открит и Базарът на книгата “Южна пролет”, който тази година предлага на читателите над 3600 книги.